PRESS НАЈАВИ/РЕЦЕНЗИИ

2015

Screen shot 2015-03-27 at 11.13.34A1, „Непрекинлива и просторна контрола“ – презентација и отворена дискусија со кураторката Башак Шенова , 27.03.2015, [online], МК

 

 

2014

 

Screen shot 2014-05-24 at 19.20.44Okno, “La Mystérique – од престап до ослободување”, by Iskra Geshoska, 16.05.2014, [online], МК

 

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.51.26А1 онлине, “ФОТО: Најновите дела на Христина Ивановска за потрагата по милоста”, 08.05.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.37.35 cOoLTuRa, “Изложба на Христина Иваноска во галеријата SIA”, 07.05.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.40.01

 

24 часа, “ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЦАТА ХРИСТИНА ИВАНОСКА”, 07.05.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.41.41

ЛИБЕРТАС, Title: „Патот кон милоста“ на Христина Ивановска вечерва во СИА, 07.05.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.43.30

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ, Title: Изложба и предавања на „Курирање општество и продукција на моќ“, 07.05.2014, [online], МК

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.45.08

А1 онлине, Title: Христина Ивановска ги изложува своите најнови дела, 07.05.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.47.03

 

IN press, Title: Изложба „La Mysterique (Патот кон милоста)“ на Христина Иваноска, 07.05.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-05-10 at 13.49.10

Портал 3, Title: „La Mysterique (Патот кон милоста)“, 07.05.2014, [online], МК

 

 

………………………………….

Screen shot 2014-04-23 at 13.41.10

Утрински, Title: ФОТО: СО ИЗЛОЖБА НА ОПА ОТВОРЕНА ГАЛЕРИЈАТА СИА, 27.03.2014, [newspaper], МК  (Download printable PDF)

 

 

Screen shot 2014-04-23 at 13.48.33

Нова Македонија, Title: СИА во Скопје!, 25.03.2014, [newspaper], МК (Download printable PDF)

 

 

 

Screen shot 2014-03-27 at 23.16.36

+Info.mk, Title: Со нови дела од групата „ОПА“ се отвора галеријата „СИА“, 25.03.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-03-27 at 23.22.24

Радио МОФ, Title:  ОТВАРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА НА ОПА ВО СИА ГАЛЕРИЈА, 25.03.2014, [online], МК

 

 

 

 

Screen shot 2014-04-23 at 13.51.18Тиме.мк, Title: Post-Conceptual Contemplations, 25.03.2014, [online], МК

 

 

 

Screen shot 2014-04-23 at 13.52.32cOoLTuRa, Title: Групата ОПА ќе ја отвори новата галерија СИА, 25.03.2014, [online], МК

 

 

Screen shot 2014-04-23 at 13.53.44Skopyeah, Skopje City Guide and Magazine,Title: Art Exhibit: OPA PROFESSIONAL, 25.03.2014, [online], ENG

 

 

Screen shot 2014-04-23 at 13.55.08А1 онлине, Title: Вечерва се отвора нова независна галерија SIA, 25.03.2014, [online], МК

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s