Промоцијата на зборникот

Задоволство ни е да ве поканиме на промоцијата на зборникот/каталог со кој ја заокружуваме групната изложба УМЕТНОСТА НА НЕУСПЕХОТ: АФЕКТИВНИ СТРАНЦИ. Зборникот е последното презентирано дело од изложбата, дизајнерско решение на Неда Фирфова.


Издавач: Коалиција СЕКСУАЛНИ И ЗДРАВСТВЕНИ ПРАВА НА МАРГИНАЛИЗИРАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
Главен и одговорен уредник: Славчо Димитров
Дизајн: Неда Фирфова
Превод од англиски: Јулија Мицова, Душица Димитровска
Фотографии од поставката: Жарко Чулиќ
Уметници: Христина Иваноска, Ѓорѓе Јовановиќ, Велимир Жерновски, Нада Прља, Јане Чаловски, Неда Фирфова

Издавањето на книгата е поддржано од Фондации отворено општество, Њујорк и Амбасадата на Кралството Холандија во Македонија

 

10891779_615463111893810_2024106229057500528_n

With Велимир Мир, Hristina Ivanoska and Yane Calovski.
With Велимир Мир, Hristina Ivanoska and Yane Calovski.
With Велимир Мир and Iskra Geshoska.
With Велимир Мир and Iskra Geshoska.
With Irena Cvetkovik and Iskra Geshoska.
With Irena Cvetkovik and Iskra Geshoska.
With Yane Calovski, Iskra Geshoska and Hristina Ivanoska.
With Yane Calovski, Iskra Geshoska and Hristina Ivanoska.

10407178_615462511893870_3682847464649617002_n 10885499_615462685227186_1694497448927076164_n

With Borjana Mojsovska, Благица Петрова and Nenad Trpovski.
With Borjana Mojsovska, Благица Петрова and Nenad Trpovski.

10425142_615462191893902_7864811191798527067_n 10676118_615462245227230_6228972416890391347_n

Mira Gacina and Filip Jovanovski.
Mira Gacina and Filip Jovanovski.
With Irena Cvetkovik.
With Irena Cvetkovik.

10888540_615462118560576_6404129468693565669_n 10806205_615461968560591_3714615325381316616_n 10888677_615462021893919_1455621456777454883_n

With Julija Micova.
With Julija Micova.

10891693_615461855227269_8494377364665333949_n

With Dragana Drndarevska and Велимир Мир.
With Dragana Drndarevska and Велимир Мир.

10888630_615461721893949_7069001787054540887_n 10888971_615461671893954_6261242521782586054_n

With Nikola Shindre.
With Nikola Shindre.
With Slavco Dimitrov.
With Slavco Dimitrov.
With Bljace Tanaurovska.
With Bljace Tanaurovska.
With Žarko Čulić.
With Žarko Čulić.

10885487_615461508560637_4096867506091997766_n

With Stefan Bogeski, Slobodan Spasovski and Ljubomir Faizov.
With Stefan Bogeski, Slobodan Spasovski and Ljubomir Faizov.
With Oliver Pero
With Oliver Pero
With Mariglen Demiri
With Mariglen Demiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s